INTERNETDAGI BEVOSIDA MULOQOT TIZIMLARI VA ULARNING ASOSIY TURLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola internet asosida faoliyat yurituvchi bevosita muloqot tizimlarining tuzilishi, vazifalari, asosiy turlari, texnologik imkoniyatlari va ularning turli sohalarda qo‘llanishini ilmiy jihatdan yoritadi. Bugungi raqamli jamiyatda axborotning tezkor almashinuvi, masofaviy muloqot va onlayn ish jarayonlari hamda ta’limning raqamlashtirilishi bevosita muloqot tizimlariga bo‘lgan ehtiyojni keskin oshirmoqda. Messenjerlar, videokonferensiya platformalari, onlayn chat dasturlari, audioaloqa kanallari va integrallashgan ijtimoiy tarmoqlar ushbu tizimlarning eng ko‘p qo‘llaniladigan ko‘rinishlaridir.