IQTISODIY FAOLIYATNI DAVLAT TOMONIDAN TARTIBGA SOLISH SAMARADORLIGI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ishda iqtisodiy faoliyatni davlat tomonidan tartibga solishning mohiyati, zarurati va uning samaradorligini ta’minlovchi omillar tahlil qilingan. Bozor iqtisodiyotidagi nomukammalliklarni bartaraf etish, makroiqtisodiy barqarorlikni saqlash, raqobat muhitini shakllantirish va ijtimoiy himoya tizimini mustahkamlashda davlatning o‘rni alohida yoritilgan. Davlatning fiskal, monetar, huquqiy, ma’muriy va strategik tartibga solish mexanizmlari hamda ularning iqtisodiy o‘sish va aholi farovonligiga ta’siri chuqur o‘rganilgan. Shuningdek, O‘zbekiston iqtisodiy islohotlari misolida tartibga solish samaradorligining oshishiga xizmat qilayotgan amaliy chora-tadbirlar ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari davlat aralashuvining optimal darajasini belgilash va iqtisodiy boshqaruvni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy asoslangan xulosalar beradi.