“QISSAYI MASHRAB”NINGTASAVVUFIY-BADIIY TALQINI VA O`ZBEK MA`NAVIY MEROSIDAGI O`RNI. (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada xalq og‘zaki ijodi namunalari orasida alohida mavqega ega bo‘lgan “Qissasi Mashrab” asari tasavvufiy g‘oyalar, badiiy tafakkur, tarixiy-madaniy qatlamlar nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi. Asarning strukturaviy xususiyatlari, Mashrab obrazining shakllanish omillari hamda qissaning o‘zbek ruhiyati va adabiy merosidagi ahamiyati ilmiy asosda sharhlanadi. Tadqiqotda komparativ, manbashunoslik va badiiy tahlil metodlaridan foydalanilgan.