SHAJARAYI TURK ASARIDA CHINGIZXONNING YURISHLARI VA EGALLAGAN HUDUDLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada Chingizxonning turli xalqlar va davlatlar – Kirayt, Nayman, Uyg‘ur, Xitoy, Qoraxitoy va Xorazmshoh – ustidan yurishlari, harbiy yurishlar va siyosiy strategiyalari batafsil tasvirlangan. Maqola manbalardan olingan tarixiy voqeotlar asosida Chingizxonning harbiy mahorati, xalqaro siyosatdagi tutumi va xalqaro aloqalaridagi o‘rni yoritilgan. Shu bilan birga, yurishlar davomida xalq va podshohlarga qilgan munosabati ham tahlil qilingan.