“SHAJARAYI TURK” ASARIDA O‘G‘UZXONNING TUG‘ILISHI VA YURISHLARI HAQIDA (Ustozlar uchun, 2025)
Maqola Oʻgʻuzxonning tugʻilishi, bolalikdagi moʻjizaviy voqealar, xotin olishi va yurishlarini batafsil yoritadi. Uning Markaziy Osiyo va qo‘shni hududlarda olib borgan siyosiy va harbiy yurishlari hamda davlat boshqaruvidagi strategik qobiliyatlari haqida ma’lumot beradi. Maqola tarixiy manbalar asosida tuzilgan va Oʻgʻuzxonning tarixiy shaxsiyatini aks ettiradi.