YAKKA (INDIVIDUAL) VA BOZOR TALABI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ishda iqtisodiy nazariyaning muhim tushunchalaridan biri bo‘lgan yakka (individual) talab va bozor talabining mohiyati yoritiladi. Yakka talab iste’molchining ma’lum tovarni turli narxlarda sotib olishga bo‘lgan shaxsiy xohish va imkoniyatlarini ifodalasa, bozor talabi esa barcha iste’molchilar talabining yig‘indisi sifatida shakllanadi. Annotatsiyada ushbu ikki tushuncha o‘rtasidagi farqlar, ularni belgilovchi omillar hamda bozor talabining shakllanish jarayoni izohlanadi. Shuningdek, talabning narx bilan bog‘liqligi, iste’molchilar xulq-atvori va iqtisodiy omillar tahlil qilinib, mavzuning amaliy ahamiyati ko‘rsatib beriladi.