XOJANING MIFTOHUL ADL ASARINING TARIXIY VA ILMIY AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2025)
Xojaning Miftohul Adl asari Oʻrta asrlar islom madaniyati va ilmiy merosini o‘rganishda muhim manba hisoblanadi. Ushbu asar tarixiy jihatdan o‘sha davr ijtimoiy, huquqiy va ma’naviy hayotini aks ettiradi, ilmiy nuqtai nazardan esa islomiy huquqshunoslik, adabiyot va falsafa sohalarida muhim ma’lumotlar beradi. Miftohul Adl asari o‘zining metodik va tushuntiruvchi uslubi bilan ilmiy izlanishlar uchun asosiy manba sifatida xizmat qiladi.Mazkur maqolada asarning tarixiy konteksti, uning ilmiy ahamiyati, mazmuni va o‘sha davr jamiyatiga ta’siri tahlil qilinadi. Shu orqali o‘quvchi Xojaning asari nafaqat tarixiy manba, balki ilmiy va ma’naviy meros sifatida ham qadrli ekanini tushunadi.