OGAHIY LIRIKASIDA BADIIY TASVIR VOSITALARI TAHLILI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Ogahiy lirikasida qo‘llangan badiiy-tasviriy vositalar tahlil qilinadi. Asarda ishlatilgan metafora, allegoriya, epitet, personifikatsiya va boshqa badiiy ifodalar, shoirning ruhiy holati va falsafiy qarashlarini ochib berishda qanday rol o‘ynashi yoritiladi.Shu bilan birga, Ogahiy ijodidagi lirikaning o‘ziga xosligi, tasviriy vositalarning ma’noni boyituvchi ahamiyati va she’riyatning estetik ta’siri o‘rganiladi. Maqola badiiy tafakkur va adabiy tahlil metodlarini uyg‘unlashtirib, Ogahiy lirikasining zamonaviy o‘quvchi va tadqiqotchilar uchun ilmiy va estetik ahamiyatini ko‘rsatadi.