INTERNETDAGI TURLI XIL MA’LUMOT QIDIRISH TIZIMLARI VA ULARNING SOLISHTIRMA TAHLILI (Ustozlar uchun, 2025)
Internetdagi ma’lumot qidirish tizimlari zamonaviy axborot texnologiyalari rivojida muhim ahamiyatga ega. Ushbu ishda turli qidiruv tizimlari – Google, Yandex, Bing va boshqa ixtisoslashgan ilmiy ma’lumot bazalari – solishtirma tahlil qilinadi. Tadqiqotda tizimlarning ma’lumotni qamrab olish qobiliyati, tezligi, filtr tizimlari va foydalanuvchi interfeysi ko‘rsatkichlari o‘rganilgan. Shuningdek, ilmiy va amaliy sohalarda qidiruv tizimlarining samaradorligini baholash metodikalari taqdim etiladi. Ish natijalari qidiruv tizimlarining afzalliklari va cheklovlarini aniqlashga imkon beradi, shuningdek, foydalanuvchilarga samarali ma’lumot topish strategiyalarini taklif qiladi. Tadqiqot natijalari ta’lim, biznes va ilmiy faoliyatda axborot qidirish samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.