BOSHLANG’ICH SINF O’QITUVCHILARIDA KASBIY DEFORMATSIYANI NAMOYON BO’LISHINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI. (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada boshlang’ich sinf o’qituvchilarida kasbiy deformatsiya, psixologik xususiyatlarini tahlil qiladi. Ishda motivatsiyaning pasayishi, emotsional charchoq, depersonalizatsiya, shaxsiy samaradorilik hissining kamayishi kabi asosiy namoyon bo’lish shakllari, ularning sabab va mexanizmlari (organization, shacsiy, ijtimoiy) ochib berilgan. Shu bilan birga deformatsiyani aniqlash uchun ishlatiladigan diagnostik instrumentlar, oldini olish va reabilitatsiya tadbirlari – individual psixologik yordam, guruh terapiyasi, mehnat sharoitlarini optimallshtirish va kasbiy rivojlanish dasturlari – amaliy tavsiyalar sifatida taqdim etilgan. Maqola nazariy tushunchalar, pedagogik kontektstga xos xususiyatlar va maktab sharoitida amalga oshirilishi mumkin bo’lgan intervention paketini aniq bosqichlar bilan beradi.