OGAHIY IJODIDA AXLOQIY MASALALAR TAHLILI (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada Muhammad Rizo Ogahiyning "Ta'viz ul-oshiqin" Devonida keltirilgan g'azallarida ma'naviy va axloqiy qarashlar tasvirlangan. Devonda Ogahiy mamlakatni idora qilish masalasiga xalq manfaati, yurt obodligini ko’zlagan holda yondoshgan, insonning farovonligi va baxt-saodatini birinchi o'ringa qo’ygan. Darhaqiqat, axloq va odob har bir jamiyatning ma'naviy qiyofasini belgilar ekan, jamiyat va shaxs manfaatlari chuqur o'rganilayotgan, ma'naviy komillik darajasi takomillashib borayotgan bugungi kunda Ogahiyning "pokiza gavhar so'zlari ruhimizni poklab, o’zligimizni anglashga xizmat qiladi.