INTERNETDAGI TADBIRKORLIK FAOLIYATINI AMALGA OSHIRISHDAGI ASOSIY MUAMMOLAR (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada internetdagi tadbirkorlik faoliyatining shakllanish jarayonlari, uning iqtisodiy va ijtimoiy ahamiyati hamda rivojlanishdagi tizimli muammolar ilmiy asosda tahlil qilinadi. So‘nggi yillarda raqamli iqtisodiyotning jadal kengayishi elektron tijorat, internet-marketing, onlayn xizmatlar, masofaviy savdo va raqamli mahsulotlar bozorini jadal rivojlantirdi. Shu bilan birga, internet tadbirkorligini amalga oshirishda kiberxavfsizlikning yetarli darajada himoyalanmaganligi, raqamli infratuzilmaning hududlar bo‘yicha notekisligi, huquqiy me’yorlarning murakkabligi va yetarlicha shakllanmaganligi, xalqaro logistika zanjirlaridagi uzilishlar va iste’molchi huquqlarining yetarlicha himoyalanmaganligi kabi tizimli muammolar mavjudligi aniqlangan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, ushbu muammolarni bartaraf etish internet tadbirkorligi samaradorligini oshirish va raqamli iqtisodiyotni rivojlantirishda strategik ahamiyat kasb etadi.