AMIRIYNING ADABIYOTGA QOʻSHGAN HISSASI. (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada Amiriyning o‘zbek adabiy jarayonidagi tutgan o‘rni va ijodiy merosi tahlil qilinadi. Shoirning tarixiy shaxs sifatidagi faoliyati, saroy adabiy muhitini shakllantirishdagi roli, she’riy namunalarning badiiy qiymati hamda o‘z davri madaniy hayotiga qo‘shgan hissasi ochib beriladi.Amiriyning g‘azal janridagi izlanishlari, tasavvuf va axloqiy g‘oyalarni kuylagan asarlari adabiy taraqqiyotga muhim ta’sir ko‘rsatgani ilmiy dalillar asosida yoritiladi. Maqolada shoirning adabiy merosi bugungi o‘quvchi uchun estetik, ma’naviy va tarixiy ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlanadi.