ISTIQLOL DAVRI TANQIDCHILIGINING ASOSIY TAMOYILLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekiston istiqlol davrida adabiyot va san’at sohalarida shakllangan tanqidchilikning asosiy tamoyillarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada tanqidchilarning ijodiy jarayonga yondashuvi, estetik mezonlar va ijtimoiy-madaniy kontekstdagi baholash prinsiplari tahlil qilinadi.Shuningdek, istiqlol davri tanqidchiligi modernizm, milliylik va globalizm kabi zamonaviy tendensiyalar bilan uzviy bog‘liqligi orqali o‘ziga xos xususiyatlari ochib berilgan. Tadqiqot natijalari tanqidchilik faoliyatining bugungi adabiyot va madaniyat rivojidagi o‘rni hamda ahamiyatini ko‘rsatadi.