XVIII-XIX ASRLARDA XONLIK ADABIYOTI (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada XVIII–XIX asrlarda O‘zbekiston hududidagi xonliklar — Buxoro, Xiva va Qo‘qon xonliklarida shakllangan adabiy jarayonlar tahlil qilinadi. Ushbu davr adabiyotining asosiy xususiyatlari, tarixiy-madaniy sharoit bilan bog‘liqligi hamda adabiy muhitning rivojiga ta’siri yoritiladi