QUL UBAYDIY IJODI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada XIX asr o‘zbek adabiyoti vakillaridan biri bo‘lgan Qul Ubaydiy ijodi axloqiy qadriyatlar va ijtimoiy fikr nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Shoir asarlarida insonparvarlik, adolat, halollik, mehnatsevarlik kabi an’anaviy axloqiy tamoyillar yetakchi mavzu sifatida namoyon bo‘lishi ko‘rsatilgan. Ubaydiy o‘z she’rlarida jamiyatdagi adolatsizlik, bid’at va jaholatga qarshi so‘z kuchi bilan kurashgan, xalq ma’naviyatini yuksaltirishni maqsad qilgan.