AVTOMATLASHTIRILGAN BOSHQARUV TIZIMLARIDA ELEKTROMONTYORNING VAZIFALARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimlarida elektromontyorning vazifalari, texnik tayyorgarligi va zamonaviy texnologiyalarni qo‘llash bo‘yicha kompetensiyalari yoritiladi. Elektromontyorning avtomatika elementlarini to‘g‘ri ulashi, nosozliklarni aniqlashi, boshqaruv tizimlarini sozlashi hamda profilaktik xizmatlarni bajarishi ishlab chiqarish jarayonining barqarorligiga bevosita ta’sir qiladi. Tadqiqotda elektrosxemalar bilan ishlash madaniyati, diagnostika usullari, xavfsizlik qoidalari va raqamlashtirilgan boshqaruv tizimlarining amaliy ahamiyati tahlil qilinadi.