FUQAROLIK TARBIYASI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada fuqarolik tarbiyasining mazmuni, maqsadi va jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Fuqarolik ongini shakllantirish, yosh avlodda mas’uliyat, huquqiy madaniyat, vatanparvarlik va ijtimoiy faollikni rivojlantirish jarayonlari yoritiladi. Shuningdek, ta’lim muassasalarida fuqarolik tarbiyasini samarali tashkil etishning nazariy va amaliy yondashuvlari, zamonaviy pedagogik texnologiyalar hamda tarbiyaviy metodlar asosida o‘quvchilarni ongli fuqarolik pozitsiyasiga ega shaxs sifatida voyaga yetkazish masalalari ko‘rib chiqiladi.