O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI KONSTITUTSIYASIDA INSON HUQUQ VA ERKINLIKLARINING KAFOLATLANISHI (Ustozlar uchun, 2025)
O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi zamonaviy demokratik va huquqiy davlatning negizidir. Asosiy qonun sifatida Konstitutsiya mamlakatda ijtimoiy hayotni tartibga solishga xizmat qiladi, har bir fuqaroning huquq va erkinliklarini belgilab beradi, ularni davlat nomidan kafolatlaydi. Konstitutsiyaviy me’yorlar barcha fuqarolar, davlat organlari va jamiyat uchun majburiy ahamiyatga ega. Mamlakatda adolat, qonun ustuvorligi, erkinlik va tenglik kabi asosiy tamoyillarning mustahkamlanishida aynan inson huquq va erkinliklarining kafolatlanishi yuksak ahamiyat kasb etadi.