TOʻRTINCHI DARAJALI TENGLAMALARNI YECHISHNING L.FERRARI USULI. CHIZIQLI TENGSIZLIKLAR SISTEMASI. MINKOVSKIY TEOREMASI. (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ishda to‘rtinchi darajali algebraik tenglamalarni yechishda qo‘llaniladigan L. Ferrari usulining nazariy asosi, tarixiy shakllanishi va algoritmik bosqichlari batafsil yoritiladi. Shuningdek, chiziqli tengsizliklar sistemalarining yechim sohalari, ular uchun geometrik yondashuvlar va amaliy masalalardagi qo‘llanilish tamoyillari ishlab chiqiladi. Minkovskiy teoremasining konveks geometridagi o‘rni, fazoviy jismlarning o‘lchamlararo xossalari va algebraik strukturalar bilan bog‘liqligi ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi. Mazkur mavzular o‘zaro uyg‘un tarzda taqdim etilib, algebra, geometriya va analizning tutashgan nuqtalarida yuzaga keladigan nazariy muammolar hamda ularning yechim usullari tahlil qilinadi.