FAKTOR ALGEBRALAR (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ishda faktor algebralar tushunchasining mohiyati, algebraik strukturalarni soddalashtirishdagi o‘rni hamda ideal orqali hosil qilinadigan kvotient konstruksiyalarining nazariy asoslari yoritiladi. Faktor algebra qurilishining ichki mexanizmlari, ayniqsa idealning tenglik sinflarini shakllantirishdagi funktsiyasi, algebraik amallarni qayta ta’riflash jarayoni va yangi algebraik obyektning xossalari izchil tahlil qilinadi. Shuningdek, faktor algebralar murakkab tuzilmalarni modullashtirish, invariant xossalarni ajratish va algebraik tizimlarni tasniflashda samarali vosita sifatida ta’kidlanadi.