MAGISTRLIK DISSERTATSIYASINI YOZISHDA ILMIY IZLANISH METODLARI VA TEXNOLOGIYALARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada magistrlik dissertatsiyasini yozish jarayonida qo‘llaniladigan ilmiy izlanish metodlari va pedagogik texnologiyalarning nazariy asoslari, ularning mazmuni, tasnifi hamda amaliyotga tatbiq etish mexanizmlari yoritilgan. Pedagogik tadqiqotlarda qo‘llaniladigan nazariy (tahlil, sintez, taqqoslash, umumlashtirish, model yaratish) va empirik (kuzatish, eksperiment, suhbat, anketa, diagnostik testlar) metodlarning o‘ziga xos xususiyatlari chuqur tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy ta’lim jarayonida raqamli texnologiyalar, sun’iy intellekt, o‘quv analitikasi, onlayn platformalar va multimediaviy kuzatuv vositalarining ilmiy tadqiqotdagi ahamiyati keng yoritiladi. Maqolada ilmiy yondashuvning pedagogik muammolarni aniqlash, ta’lim sifati monitoringi, o‘qituvchi kasbiy kompetensiyasini rivojlantirish va innovatsion pedagogik texnologiyalarni ishlab chiqishdagi o‘rni asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari ilmiy izlanish metodlarini zamonaviy texnologiyalar bilan uyg‘unlashtirish ta’lim jarayonining samaradorligini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.