O’ZBEKISTON IQTISODIYOTINING RAQAMLASHTIRILISHIDA HTML STSENARIYLARNING ROLI VA SAMARADORLIKNI OSHIRISH YO’NALISHLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston iqtisodiyotining raqamlashtirilish jarayonida HTML stsenariylarining ( tegi orqali dinamik kontent yaratish) nazariy asoslari, texnik xususiyatlari va iqtisodiy samaradorlikka ta’siri o‘rganiladi. “Raqamli O‘zbekiston – 2030” strategiyasi doirasida ushbu stsenariylarning elektron tijorat (Payme, Click, Uzum Market), to‘lov tizimlari (Uzcard, Humo), birja savdosi (UZEX) va davlat xizmatlari portalida (my.gov.uz) qo‘llanilishi real misollar bilan tahlil qilinadi. Innovatsion takliflar sifatida majburiy Content Security Policy (CSP) va server-side validatsiya, milliy xavfsiz HTML stsenariylari kutubxonasi yaratish, oliy ta’limda “Veb-stsenariylar va iqtisodiy modellashtirish” moduli joriy etish ilgari suriladi. Tadqiqot natijalari O‘zbekiston iqtisodiyotidagi raqamli transformatsiyani jadallashtirish, kichik biznes raqobatbardoshligini oshirish va global bozorga chiqishiga xizmat qiluvchi amaliy tavsiyalar sifatida foydalanish uchun mo‘ljallangan.