VEB-TEZLATGICHLAR VA ULARNING ASOSIY TURLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu kengaytirilgan maqola global raqamli iqtisodiyot sharoitida veb-tezlatgichlarning veb-ilovalar ishlash samaradorligini va foydalanuvchi tajribasini  oshirishdagi hayotiy ahamiyatini chuqur tahlil qiladi. Tadqiqot veb-tezlatgichlarning nazariy asoslarini — xususan, propagatsiya kechikishi  va tarmoq o'tkazuvchanligi cheklovlarini yengish mexanizmlarini yoritadi. Maqolada kashlashning murakkab strategiyalari (masalan, TTL va ETag asosidagi validatsiya) va kontentni transformatsiya qilish (adaptiv tasvir yetkazish, Brotli siqish) jarayonlari texnik nuqtai nazardan ochib berilgan. Asosiy e'tibor teskari proksi-serverlar va ularning yuk taqsimlash  funksiyalari, shuningdek, kelajakdagi Edge Computing (Chekka Hisoblash) arxitekturasi doirasida tezlatgichlarning evolutsiyasiga qaratilgan.