INTERNET TO’LOV TIZIMLARI VA ULARNING ASOSIY TURLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada internet to‘lov tizimlarining mazmuni, ularning rivojlanish jarayoni, ishlash prinsiplari hamda zamonaviy global moliyaviy tizimdagi o‘rni tahlil qilinadi. Maqolada elektron tijoratning kengayishi bilan bog‘liq ravishda online-to‘lovlar, mobil banking, raqamli hamyonlar, xalqaro to‘lov tizimlari, kriptovalyuta asosidagi tranzaksiyalar va xavfsizlik protokollari yoritib berilgan. Shuningdek, internet to‘lov tizimlarida qo‘llaniladigan texnologiyalar, foydalanuvchi ishonchini ta’minlash masalalari, verifikatsiya va autentifikatsiya jarayonlari, to‘lovlarni qayta ishlash mexanizmlari haqida ilmiy-nazariy ma’lumotlar taqdim etiladi. Maqola talaba, tadqiqotchi va IT mutaxassislari uchun nazariy va amaliy manba bo‘lib xizmat qiladi.