GLOBAL KOMPYUTER TARMOQLARI HAMDA INTERNET TARMOG’I (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada global kompyuter tarmoqlarining shakllanish jarayoni, ularning axborot almashinuvidagi o‘rni, Internet tarmog‘ining rivojlanishi, texnologik asoslari, xizmat turlari va jamiyat hayotiga ta’siri haqida so‘z yuritiladi. Internetning iqtisodiyot, ta’lim, fan, ishlab chiqarish, boshqaruv va kommunikatsiya sohalarida tutgan o‘rni, shuningdek, global tarmoqlar xavfsizligi va zamonaviy tendensiyalar ham yoritilgan. Maqola zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining jadal rivojlanishi sharoitida global kompyuter tarmoqlarining ahamiyatini ochib beradi.