WEB SAHIFALARNI YARATISH VOSITALARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy web sahifalarini yaratish jarayonida qo‘llaniladigan asosiy vositalar, texnologiyalar va dasturlash muhiti haqida so‘z yuritiladi. Web texnologiyalarining rivojlanish bosqichlari, statik va dinamik sahifalar o‘rtasidagi farqlar, shu bilan birga HTML, CSS, JavaScript, CMS tizimlari, web-frameworklar, vizual konstruktorlar va bulut servislarining ahamiyati ilmiy-uslubda bayon etiladi. Shuningdek, web sahifa yaratishning bugungi kundagi dolzarbligi, uning iqtisodiyot, ta’lim, biznes va kommunikatsiyalar tizimidagi o‘rni ham keng yoritiladi. Maqola web dasturlash jarayonida samaradorlikni oshiruvchi vositalar haqida aniq, puxta va tizimli ma’lumotlarni taqdim etadi.