WINDOWS OPERATSION TIZIMIDA ISHLASH ASOSLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Microsoft Windows operatsion tizimining arxitekturasi, ichki komponentlari, fayl tizimi, xavfsizlik mexanizmlari va foydalanuvchi interfeysi batafsil ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, zamonaviy Windows versiyalarida (masalan, Windows 10 / Windows 11) ishlash samaradorligi, qulayliklari va xatarlarini baholash uchun SWOT tahlil jadvali keltiriladi. Maqola oliy ta’lim talabalariga mo‘ljallangan bo‘lib, operatsion tizimlar nazariyasi va amaliy kompyuter bilimlari nuqtai nazaridan ahamiyatga ega.