HFC (HYBRID FIBER-COAXIAL) TARMOQLARI VA ULARNING XIZMATLAR SIFATI (Ustozlar uchun, 2025)
HFC (Hybrid Fiber-Coaxial) tarmoqlari va ularning xizmatlar sifati abonent kirish tarmoqlarida keng qo‘llaniladigan aralash uzatish infratuzilmasi bo‘lib, optik tolali liniyalarning yuqori o‘tkazuvchanligi va koaksial kabellarning qulay, iqtisodiy jihatdan arzon bo‘lgan segmentlarini birlashtiradi. Ushbu texnologiya dastlab kabel televideniya tarmoqlari uchun yaratilgan bo‘lsa-da, bugungi kunda yuqori tezlikdagi internet, interaktiv televiziya, IP-telefoniya, ovozli xizmatlar, keng polosali multimedia oqimlari va boshqa ko‘plab xizmatlarni yetkazib berishda eng samarali yechimlardan biri hisoblanadi. HFC tarmoqlarining asosiy afzalligi — magistral qismda optik toladan foydalanish orqali katta hajmdagi trafikni minimal yo‘qotish bilan uzatish va foydalanuvchi tomonida koaksial kabel yordamida tarmoqqa ulanish imkoniyatini yaratishdan iborat.