SUN’IY INTELLEKTNING IQTISODIY JARAYONLARDAGI ROLI VA ISTIQBOLLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellektning (SI) iqtisodiy jarayonlardagi roli, uning amaliy qo‘llanilishi, samaradorligi va istiqbollari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Ishda SI texnologiyalarining moliya, ishlab chiqarish, biznes boshqaruvi va davlat boshqaruvidagi qo‘llanilishi, shuningdek, iqtisodiy bashoratlash va qaror qabul qilish jarayonlariga ta’siri o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari SI texnologiyalarining iqtisodiy samaradorlikni oshirish, resurslarni optimallashtirish va raqamli iqtisodiy rivojlanishga hissa qo‘shishdagi strategik ahamiyatini ko‘rsatadi. Shu bilan birga, maqolada SI texnologiyalarini joriy qilishdagi muammolar, xavfsizlik va etik masalalar, shuningdek, kelajakdagi istiqbollar batafsil yoritiladi. Tadqiqot metodologiyasi sifatida empirik tahlil, statistik modellashtirish va ilmiy adabiyotlar sharhi qo‘llanilgan.