SMART TURIZM: RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR YORDAMIDA BARQAROR SAYOHATNI RIVOJLANTIRISH (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu  maqola  raqamli  texnologiyalarning  aqlli  va  barqaror  turizmni rivojlantirishdagi salohiyatini o'rganadi. Unda zamonaviy muammolarni hal qilish uchun turizm sohasida innovatsion yechimlarga ehtiyoj borligi ta'kidlanadi. Tadqiqot muammoning dolzarbligi va tadqiqot maqsadlarini qisqacha bayon qiladi. Ushbu maqolada yangi texnologiyalarning turizm biznes yo‘nalishidagi  rivojlanishga  qo‘shgan  hissasini  yoritadi  va  kerakli  tushunchalarni yetkazadi.  Bu muammolarni hal qilish uchun turli texnologik yechimlar taqdim etildi. Masalan, aqlli turizm  tizimlari  va  ilg‘or xavfsizlik    choralari    kabi    texnologiyalar    turizm    sohasining samaradorligini oshirishda muhim rol o‘ynashi ko`rsatib berildi. Shuningdek, maqolada yangi texnologiyalarni joriy etish orqali turizm sohasidagi kompaniyalar qanday qilib raqobatbardoshligini  oshirishi  va  yanada  barqaror  rivojlanishga  erishishi  mumkinligi  haqida batafsil ma‘lumot berilgan.