INKLYUZIV TA’LIM MUHITIDA KOXLEAR IMPLANTLI BOLALARNI TA’LIM TARBIYA JARAYONI. (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada koxlear implantatsiyadan o’tgan bolalarning ta’lim-tarbiyasi masalalari yoritilgan. Unda koxlear implant nima ekani, u orqali eshitish imkoniyatiga ega bo’lgan bolalarning psixologik, ijtimoiy va akademik rivojlanishi tahlil qilinadi. Shuningdek, maxsus pedagogik yondashuvlar, logopedik va psixologik yordam, o’qituvchilarning tayyorgarligi hamda oilaning o’rni 126-qaror haqida ilmiy asoslangan  fikrlar  keltirilgan.