STARTAPLAR EKOTIZIMI RIVOJI VA INNOVATSIYAVIY IQTISODIYOTGA TA’SIRI (Ustozlar uchun, 2025)
ushbu maqolada startaplar ekotizimi rivoji va uning innovatsion iqtisodiyotga ta’siri tahlil qilinadi. Startaplar yangi texnologiyalarni yaratish, iqtisodiy o‘sishga hissa qo‘shish, ish o‘rinlari yaratish va raqobatbardosh xizmatlar ishlab chiqishda muhim vosita sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada startap ekotizimining tarkibiy elementlari, rivojlanish strategiyalari va mamlakat iqtisodiyotiga qo‘shgan hissasi batafsil tahlil qilinadi. Shu bilan birga, startaplar faoliyati orqali innovatsion iqtisodiyotni rivojlantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beriladi.