RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA SANOATNING BAZAVIY TARMOQLARIDA KORXONALAR FAOLIYATINI DIVERSIFIKATSIYALASH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida sanoatning bazaviy tarmoqlarida faoliyat yurituvchi korxonalarda diversifikatsiya jarayonlarini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Maqolada raqamli texnologiyalar (sun’iy intellekt, big data, IoT, bulutli xizmatlar)ning korxonalar ishlab chiqarish hajmi, samaradorlik va raqobatbardoshlikka ta’siri tahlil qilingan. Sanoat tarmoqlarida diversifikatsiyaning zarurligi, uning korxonalarning barqaror rivojlanishiga ta’siri hamda risklarni kamaytirishdagi ahamiyati ilmiy asoslangan.