SOʻZ- TILNING ASOSIY BIRLIGI VA UNING FUNKSIYALARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada so‘zning til tizimidagi o‘rni, uning shakl va ma’no jihatidan murakkab tuzilishi hamda asosiy vazifalari yoritilgan. So‘zning nominativ, kommunikativ, ekspressiv, deiktik va stilistik funksiyalari tahlil qilinib, uning inson nutqi va ijtimoiy-madaniy hayotdagi ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot natijalari so‘zning tilning markaziy birligi ekanini, fikrlash va muloqot jarayonida asosiy vosita bo‘lganini isbotlaydi.