ELEKTRON TIJORATDA KOMPYUTER VIRUSLARIDAN HIMOYALANISH VA PROKSI SERVERLARDAN FOYDALANISH (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada elektron tijorat tizimlarining axborot xavfsizligini ta’minlashda kompyuter viruslaridan himoyalanish usullari hamda proksi serverlardan foydalanishning afzalliklari yoritilgan. Raqamli savdo jarayonlarida zararli dasturlar, fishing hujumlari, troyanlar va boshqa kiber tahdidlar biznes jarayonlarning barqarorligiga jiddiy xavf tug‘dirishi sababli, ularni oldini olishning zamonaviy texnologik choralariga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, proksi serverlarning ma’lumotlarni filtrlash, foydalanuvchini anonymizatsiya qilish, trafikni optimallashtirish va xavfsizlik darajasini oshirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Maqola elektron tijorat subyektlari uchun xavfsiz infratuzilmani yaratishga oid amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi va axborot xavfsizligi bo‘yicha samarali yechimlarni taklif etadi.