OBYEKTGA YO’NALTIRILGAN DASTURLASH PRINSIPLARI. (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada obyektga yo‘naltirilgan dasturlash (OOP) prinsiplari nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Python dasturlash tilida inkapsulyatsiya, merosxo‘rlik, polimorfizm va abstraksiya tamoyillari misol tariqasida yoritiladi. Mazkur tamoyillar dasturiy tizimlarni modullarga ajratish, kodni qayta ishlatish, tizimning kengaytiriluvchanligini oshirish va murakkab loyihalarni boshqarishni soddalashtirishga imkon beradi. Shuningdek, maqolada Python dasturlarida OOP tamoyillarining real loyihalarda qo‘llanilishi va ularning afzallik hamda kamchiliklari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari OOPni zamonaviy dasturlash jarayonida samarali qo‘llash va Python dasturlarini sifatli ishlab chiqishda muhim ekanligini ko‘rsatadi.