O'ZBEKISTONDA INTERNET MAGAZINLARI VA ULARNING ASOSIY KO'RSATKICHLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda internet-magazinlarning shakllanishi, rivojlanishi va ularning asosiy ko‘rsatkichlari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Onlayn savdo bozorining kengayishi, internet-magazinlar orqali mahsulotlarni xarid qilish jarayonining qulaylashuvi hamda raqamli iqtisodiyotning o‘sishi bilan bog‘liq omillar yoritilgan. Tadqiqot davomida O‘zbekistonning eng faol internet-magazinlari, ularning xizmat ko‘rsatish mexanizmlari, to‘lov tizimlari, yetkazib berish infratuzilmasi va iste’molchilar uchun yaratayotgan afzalliklari o‘rganildi. Shuningdek, onlayn savdoning rivojlanishiga to‘sqinlik qilayotgan muammolar, raqobat muhiti, logistika cheklovlari va ishonch omillari ham tahlil etildi. Tadqiqot natijalari internet-magazinlar faoliyatining hozirgi holati, ularning iqtisodiyotdagi o‘rni va kelgusidagi rivojlanish istiqbollarini aniqlashga xizmat qiladi.