INTERETDAGI JUGROFIY KARTALAR VA ULAR BILAN ISHLASH USULLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu akademik maqola onlayn jug'rofiy kartalarning zamonaviy texnologik landshaftdagi ahamiyatini va ular bilan ishlashning ilg'or usullarini tizimli tahlil qiladi. Maqolada onlayn kartalarning turlari, ularning texnologik asoslari, geofazoviy ma'lumotlarni boshqarish manbalari va usullari, shuningdek, tahlil va vizuallashtirish vositalari ko'rib chiqiladi. Amaliy qo'llanish sohalari misollar bilan yoritilib, mavjud muammolar, cheklovlar va kelajakdagi tendentsiyalar muhokama qilinadi. Tadqiqot geofazoviy axborot tizimlarining (GAT) veb-texnologiyalar bilan integratsiyasi orqali axborot almashish va qaror qabul qilish jarayonlarining optimallashuvini ko'rsatadi.