INTERNETDAN ELEKTRON KITOBLARINI IZLAB TOPISH USULLARI VA TEGISHLI SAYTLAR (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada internet orqali elektron kitoblarni izlash, topish va ulardan samarali foydalanish usullari yoritilgan. Tadqiqot davomida elektron kitoblar tushunchasi, ularning afzalliklari hamda zamonaviy raqamli muhitda qo‘llanish imkoniyatlari tahlil qilindi. Internetdan elektron kitoblarni izlashning asosiy metodlari, jumladan qidiruv tizimlaridan foydalanish, maxsus elektron kutubxona platformalari, bepul va pullik elektron kitob saytlarining imkoniyatlari ko‘rib chiqildi. Shuningdek, O‘zbekiston hududida mashhur bo‘lgan mahalliy elektron kitob resurslari ham tahlil etildi. Tadqiqot natijalari internet orqali elektron manbalarga tezkor, qonuniy va samarali tarzda kirish imkonini beruvchi platformalar bo‘yicha umumiy tavsiyalarni shakllantirishga xizmat qiladi.