O’ZBEKISTONDA STEAM TA’LIMI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy taʼlim jarayonida keng qo‘llanilayotgan STEAM taʼlimining mazmuni, kelib chiqishi, asosiy tamoyillari va uning o‘quvchi rivojlanishidagi o‘rni tahlil qilinadi. STEAM modeli fan, texnologiya, muhandislik, sanʼat va matematika yo‘nalishlarini integratsiya qilgan holda o‘quvchilarda tanqidiy fikrlash, ijodkorlik, innovatsion g‘oyalar yaratish, jamoada ishlash va real hayot muammolarini yechishga tayyorlik kabi kompetensiyalarni rivojlantirishga xizmat qilishi yoritilgan. Maqolada loyiha asosida o‘qitish, muammoli vaziyatlar, raqamli savodxonlik va konstruktorlik kabi metodlarning ahamiyati tushuntiriladi hamda STEAM taʼlimining O‘zbekiston taʼlim tizimidagi o‘rni va istiqbollari haqida fikr yuritiladi.