BADIIY ADABIYOT SAN'AT TURI SIFATIDA (Ustozlar uchun, 2025)
Badiiy adabiyot inson tafakkuri, tuyg‘ulari va hayotiy tajribalarini estetik shaklda ifoda etuvchi muhim san’at turidir. U o‘zining badiiy vositalari orqali insonning ichki dunyosini ochib beradi, jamiyat va zamon haqida chuqur tasavvur uyg‘otadi. Adabiyot insoniyat tafakkuri va ruhiy dunyosining eng muhim ifodalaridan biridir. Tarixiy taraqqiyot davomida adabiyot jamiyat hayotining turli jabhalarini o‘zida aks ettirib, nafaqat ma’lumot beruvchi, balki tarbiyaviy va estetik ta’sir kuchiga ega bo‘lgan san’at turi sifatida shakllangan. Ayniqsa, badiiy adabiyot inson tuyg‘ulari, orzu-umidlari, ruhiy kechinmalari va hayotga bo‘lgan munosabatlarini obrazlar orqali ifodalaydi. U har qanday davrda o‘quvchini hayotiy voqealar, ijtimoiy hodisalar va insoniy qadriyatlar haqida o‘ylantirish, ta’sirlantirish va tarbiyalash imkoniyatiga ega.