TIZIMLI DASTURLASH ASOSIDA RASM VA VIDEONI QAYTA ISHLASH ALGORITMLARINI LOYIHALASH VA SAMARADORLIGINI OSHIRISH (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada rasm va videoga ishlov berishning nazariy asoslari, algoritmlari va amaliy qo‘llanilishi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Raqamli tasvirlarni qayta ishlash jarayonlari – filtrlar qo‘llash, segmentatsiya, kontrastni yaxshilash, obyektlarni avtomatik aniqlash, videoni kadrlar bo‘yicha tahlil qilish, ranglar tuzatish, shuningdek sun’iy intellektga asoslangan algoritmlarning qo‘llanishi izohlanadi. Maqola zamonaviy texnologiyalarning rivojlanishida rasm va video ma’lumotlarini qayta ishlashning o‘rni va ahamiyatini ochib beradi.