AUDIO VA VIDEO TEXNOLOGIYALARI. (Ustozlar uchun, 2025)
Audio va video texnologiyalari zamonaviy multimedia tizimlarining asosiy yo‘nalishi hisoblanadi. Ushbu ishda ovoz va tasvirni raqamli shaklda yozib olish, siqish, uzatish va ko‘paytirish jarayonlari o‘rganiladi. Audio va video texnologiyalari zamonaviy raqamli dunyoning asosiy tarkibiy qismi hisoblanadi. Ushbu maqolada audio va tasvir signallarini yozib olish, siqish, uzatish va qayta tiklash jarayonlari batafsil ko‘rib chiqiladi. Algoritmlarning ishlash prinsipi, dinamik rivojlanish yo‘nalishlari (H.265/HEVC, AV1, VVC, Dolby Atmos, spatial audio), shuningdek, sun’iy intellekt yordamida kontent yaratish va real vaqtda uzatish texnologiyalari tahlil qilinadi.