KOMPYUTER VIRUSLARI HAQIDA TUSHUNCHA,ULARNING TURLARI VA ANTIVIRUS DASTURLAR (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada kompyuter viruslari tushunchasi, ularning kelib chiqish sabablari va axborot tizimlariga ta’siri yoritilgan. Viruslarning foydalanuvchi ma’lumotlariga va kompyuter tizimlariga yetkazadigan xavfi, tarqalish usullari hamda ularga qarshi samarali kurashish vositalari haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, zamonaviy antivirus dasturlarining ishlash tamoyillari, ularning foydalanuvchi xavfsizligini ta’minlashdagi o‘rni va samaradorligi tahlil qilinadi. Maqola axborot texnologiyalari sohasida kompyuter xavfsizligini mustahkamlash, foydalanuvchilarni xatarli dasturlardan himoya qilish va raqamli muhitda barqaror ishlashni ta’minlashga qaratilgan.