XIZMAT KO‘RSATISH SOHASINI RIVOJLANTIRISHDA XORIJIY TILLARNING AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada xizmat ko‘rsatish sektorining zamonaviylashtiruvchi strategiyalarini rivojlantirish bo‘yicha jahon istiqbolli tendensiyalari hamda xorijiy til o‘rganishning iqtisodiyotdagi o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqot jarayoni integratsion tahlil, tizimli pozitsiya va kvantitativ usulda xizmatlar amaliyotining umumbashariy xorijiy til o’rganish dinamikasi haqida ma’lumot beradi.Shuningdek, raqamli xizmatlar hamda innovatsion texnologiyalarning qarshi ta’sir effektlari aynan Jahon Banki, UNCTAD, WTO va OECD ma’lumotlar bazasiga tayanib ko‘rib chiqilgan. O‘zbekistondagi xizmatlar sohasining jadallashtirish targ‘iboti, eksport salohiyatini yaxshilash hamda aholining xorijiy til o‘rganish salohiyatini oshirish bo‘yicha tavsiyalar keltirib o‘tilgan.