"GIPERMATNLARNI BELGILASH DASTURI: HTML TILI HAQIDA TUSHUNCHA" (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola HTML (HyperText Markup Language) – veb-sahifalar yaratishning asosi bo‘lgan gipermatnlarni belgilash tilining mohiyati va ahamiyatini chuqur tushuntiradi. Unda tilning asosiy elementlari, teglar (tags) orqali kontent (matn, tasvir, havola va boshqalar) qanday tuzilishi va formatlanishi ko‘rsatib o‘tiladi. Maqola yangi boshlovchilar uchun HTML kodining umumiy tuzilishi (skeleti) va brauzerlar ushbu kodni qanday o‘qib, vizual sahifaga aylantirishi haqida fundamental bilim beradi. Shuningdek, veb-dasturlashdagi boshqa asosiy texnologiyalar (masalan, CSS va JavaScript) bilan qanday bog‘liqligi yoritilib, HTML zamonaviy veb-ishlab chiqishda negiz rolini qanday bajarishi ta’kidlanadi. Maqolaning maqsadi – o‘quvchilarga har qanday veb-saytning «qurilish materiali» bo‘lgan HTML tilining mustahkam tushunchasini berish va ularni mustaqil veb-sahifa yaratishga undashdir.