OPTIK DATCHIKLAR YORDAMIDA DON OQIMINI SATHGA QARAB REAL VAQT REJIMIDA NAZORAT QILUVCHI AVTOMATLASHTIRILGAN TIZIM (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada qishloq xo’jaligidagi texnikaning ishlash prinsipi o’rganildi, don ekish jarayonida seyalka bunkerida uchrayotgan  muammoli vaziyatlar ko’rib chiqildi. Bu ishda prinspial sxema ishlab chiqildi va shu bilan birga tizimning turg’un ishlashi ta’minlanadi. Maqolada qishloq xo’jaligida izlanishlar olib borildi va obyektning boshqaruv blok sxemasi va chizmalari keltirildi.