OILADAGI GENDER TENGLIK MUNOSABATLARINING OILA BARQARORLIGIGA TA’SIRI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada gender tenglikning oila tizimidagi barqarorlik va funksional uyg‘unlikka ko‘rsatadigan ta’siri ijtimoiy-etnopsixologik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqotda gender rollarining zamonaviy jamiyatda o‘zgarishi, erkak va ayol o‘rtasidagi huquqiy, iqtisodiy va ma’naviy tenglikning oilaviy munosabatlar sifatiga ta’sir mexanizmlari ilmiy asosda yoritilgan. Empirik va nazariy manbalar asosida gender tenglikning oshishi oilada o‘zaro hurmat, emotsional qo‘llab-quvvatlash, konstruktiv muloqot, mas’uliyatni adolatli taqsimlash kabi omillarni kuchaytirib, natijada oila mustahkamligining oshishiga olib kelishi asoslab beriladi..