ODIL YOQUBOVNING “MUZQAYMOQ” HIKOYASI (Ustozlar uchun, 2025)
“Muzqaymoq” hikoyasi Odil Yoqubovning insoniy tuyg‘ular, bolalik soddaligi va ijtimoiy haqiqatlar o‘rtasidagi ziddiyatni nozik badiiy tasvirlagan asarlaridan biridir. Hikoyada bir muqim ramz — muzqaymoq orqali ota–bola munosabatlari, mehrning qadrini sezish va hayotning murakkabligini anglash jarayoni ochiladi. Asar qahramonining kichik orzu orqali ulg‘ayish, iztirob va kechinmalarni idrok etishi o‘quvchini chuqur ruhiy holatga tortadi. Hikoya nafaqat oila qadriyatlarini yoritadi, balki o‘z davrining ma’naviy-ijtimoiy manzarasini badiiy umumlashtiradi. Asar realistik, samimiy va ta’sirchan uslubda yozilgan.